Met zo'n rijke geschiedenis is het niet meer dan normaal dat de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia al vele jubilea heeft mogen vieren. En uiteraard gaat er geen enkele mijlpaal zomaar voorbij!
2007: 170-jarig bestaan
Het bestuur besloot om het 170-jarig bestaan van de harmonie niet uitgebreid te vieren, maar eerder in intieme kring met leden en familie. Op 21 september trad het Grimfonisch Orkest van de Academie van Grimbergen op in het CC op speciale aanvraag van de harmonie, waarop alle leden uitgenodigd waren. Tijdens het concert werd uiteraard ook tijd genomen om terug te blikken op 170 jaar harmonie en werden enkele belangrijke leden in de bloemetjes gezet.
2002: 100 jaar Koninklijk!
In 2002 was het net 100 jaar geleden dat Koning Leopold II de harmonie de toelating gaf om zich 'Koninklijk' te noemen. Dat moest uiteraard sierlijk gevierd worden!
Doorheen het jaar vonden talrijke activiteiten plaats, waaronder een officiële academische zitting en een groots kosteloos aperitiefconcert voor alle leden. Maar de grote jubelfeesten vonden plaats tijdens het Hemelvaartweekend. Behalve de traditionele aspecten zoals de optredens van enkele gastoptredens en een barbecuenamiddag werden alle krachten gebundeld om een megafuif te laten doorgaan in de plaatselijke Sporthal: de Afrekening van Studio Brussel. Zoals steeds, bleek ook dit initiatief erg succesvol!
Lees de speech van onze toenmalige voorzitter Jules De Groef over het succes van 100 jaar Koninklijk en 165 jaar Harmonie Sint Cecilia Humbeek.
1997: 160-jarig bestaan
De jubelfeesten naar aanleiding van 160 jaar harmonie vonden plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 1997. Muziekmaatschappijen, waaronder enkele collega-verenigingen uit Groot-Grimbergen, werden uitgenodigd voor een gastoptreden. Tussendoor werden de leden getrakteerd op een overheerlijke barbecue en een zondags aperitiefconcert.
Naar aanleiding van dit jubileum werd een boek uitgebracht dat de volledige geschiedenis van de Koninklijke Harmonie Sint Cecilia documenteert. Een greep uit de inhoud van het boek vindt u op deze site in de sectie 'Geschiedenis'.
1992: 155-jarig bestaan
De viering van 155 jaar muziek werd spetterend geopend op vrijdag 25 september 1992 met een galaconcert door het voltallig Groot harmonieorkest van de Belgische Luchtmacht, onder leiding van kapitein-kapelmeester Alain Crepin. Het eerder kleine aantal toehoorders in het gemeentelijk sportcomplex genoten van een prachtig concert.
Op 26 en 27 september volgden optredens door 14 verenigingen, waaronder ook een aperitiefconcert door onze harmonie. De heren A. Bas en H. Blockmans werden speciaal in de bloemen gezet omwille van 60 jaar muzikant.
1987: 150-jarig bestaan
De viering 150 jaar werd ingezet met een officiële ontvangst op het gemeentehuis op zaterdag 27 juni 1987. De driedaagse jubelfeesten gingen door op 11, 12 en 13 september 1987 in een tent aan het 's Gravenkasteel. 's Vrijdags werd gestart met een "kasteelfuif" door Bart Peeters die 's zaterdags werd gevolgd door een jubileumbal met het orkest "The Lords". In hetzelfde weekend werd ook een festival ingericht voor 25 muziekmaatschappijen.
1983: "Twirl es In"
Het weekend van 24 en 25 september 1983 stond helemaal in het teken van de jeugd. Het majorettekorps vierde tien jaar succesvol optreden, waarin 55 majorettes opgeleid werden. Onder de aanwezige 21 majorettes, o.l.v. Betty Lambrecht en Flora Van Moer, werd Marie-Paul Van Moer, majorette sinds de oprichting in 1973, speciaal in de bloemen gezet.
Ook de jeugdharmonie vierde. Het was 5 jaar geleden sinds de "werkgroep van vier" (Dirk De Groef, Jean-Pierre Gillis, Flora Van Moer en Hubert Vervloessem) de fakkel in de jeugdwerking overgenomen hadden. Nu stonden er 32 jeugdige muzikanten op het podium.
Het slotconcert werd door de harmonie verzorgd, waarin de majorettes zich opnieuw heel opmerkelijk inzetten.
1973: 135-jarig bestaan
De jubelfeesten voor het 135-jarig bestaan waren oorspronkelijk voorzien in het Pinksterweekend van 1972, tot vastgesteld werd dat ook Zemst in deze periode te vieren had. Even werd halfoogst overwogen, maar uiteindelijk werd het 9, 10 en 11 juni 1973. 21 verenigingen traden op, waaronder het openingsconcert door Sint Cecilia Humbeek en het slotconcert door de fanfare Rumolduszonen Humbeek.
De feesten werden gehouden in een reusachtige tent die naast het kasteel van baron Lunden stond. Gezien het snikhete weer stond de tent enigszins opgesteld in de schaduw, zij het in een put. 's Namiddags, tijdens de receptie, barstte een zwaar onweer los. In de hele tent stond 10cm water, wat overeenkomt met zo'n 150.000 liter. 's Anderendaags werd parket gehaald en sindsdien is er steeds parket gelegd in een overdekte tent!
1962: De Twistkelder
De jubelfeesten voor het 125-jarig bestaan gingen door gedurende de twee laatste weekends van augustus 1962. Behalve het traditionele concept van een Vlaamse kermis werd er ook een prachtige spiegeltent opgezet. Maar liefst 21 maatschappijen traden op en zij ontvingen allen een herinneringsmedaille. Tussen de optredens door was er vertier in 'de kelder', waar de oude jukebox op volle toeren draaide en er duchtig op los 'getwist' werd.
1956: "Luisterrijke Zomerfeesten"
Het 120-jarig bestaan werd een jaartje vroeger gevierd en vond plaats op 21, 22 en 29 juli 1956. De reclamefolder kondigde deze jubelfeesten aan als 'Geperfectioneerde luxe-uitgave van onze veelbesproken Vlaamse Kermis van 1947'. Tegelijkertijd waren deze feesten een herdenking van de tweehonderdste verjaring van de geboorte van Mozart. Behalve optredens van negen muziekverenigingen werd er ook animatie voorzien onder de vorm van o.a. een ballonwedstrijd, volksspelen, optredens van clowns en een dansgroep en was er tijdens de avonden dansgelegenheid in de tent met orgel.
1947: 110-jarig bestaan
Op 22, 23 en 29 juni werd het "Groote Vlaamsche Kermisfestival" gehouden. Achttien muziekverenigingen speelden op de kiosk op het feestterrein, met als apotheose dertig uitvoerende leden van de "harmonie van het Stedelijk Politiekorps van Brussel en Voorsteden".
1937: De Koninklijke Harmonie Sint Cecilia van Humbeek bestaat 100 jaar!
Op 24 en 25 juli 1937 werd een grote Vlaamse kermis ingericht. Achteraan op het terrein stond een grote tent voor toneel, zang en dans. In het centrum bevond zich de kiosk waarop muziekmaatschappijen uitgenodigd werden om verder te concerteren. Rond de kiosk bevonden zich spelstanden, herbergen en smulkraampjes.
Op 7 en 14 augustus 1938 werd het eeuwfeestfestival gehouden. Hiervoor werden er maar liefst vier kiosken opgericht: in het dorp, in de statie, aan de vaartbrug en in de Mechelstraat. Op elke kiosk speelden vijf verschillende maatschappijen, waaronder de jubilerende maatschappij eenmaal in elk weekend. Toch betekent dit nog altijd dat maar liefst 38 gastmaatschappijen opgetreden hebben!
1912: 75-jarig bestaan
De viering van het 75-jarig bestaan werd luisterrijk ingezet met de deelname aan een festival te Oostende. Op 15 augustus werd de feeststemming verder gezet. De dag werd ingezet met een Heilige Mis, gevolgd door een 'Te Deum". Een uitstap door de gemeente liet iedere bewoner toe in de feestvreugde te delen. Nadien volgde een groot banket voor de 139 leden en hun 94 dames. Het echte jubelfeest naar aanleiding van het 75-jarig bestaan werd pas in 1913 gehouden "omwille van eene menigte festivals en muziekfeesten in den omtrek van Humbeek gehouden in den loop van 1912". Het festival ging door op 't Sas op 24 en 30 maart.
1892: 55-jarig bestaan
Vierentwintig maatschappijen waren te gast in Humbeek op het tweede festival van Sint Cecilia.
1862: 25-jarig bestaan
"Op 1 juni 1862 gaf de fanfarenmaatschappij van Humbeek een plechtig festival; verscheidene maatschappijen van den omtrek woonden het bij."